NVIM

Velg språk

  • no_NO
  • en_GB
  • de_DE

Søk

Du er her:
  • 3 mill. i statsbudsjettet

3 mill. i statsbudsjettet

I statsbudsjettet samarbeidspartia vart enige om laurdag 3. desember, får NVIM eit løft på 3 millionar kroner. Dette gjev oss mellom anna moglegheit til å bemanna den vakante forskarstillinga vår.

Det var Venstre som tok tilskotsauken til NVIM inn i sitt budsjettframlegg, og nestleiar Terje Breivik losa denne prioriteringa gjennom dei krevjande forhandlingane. Dei ekstra midlane er elles ein respons på museet sin budsjettsøknad for 2017. Der er om lag 2/3 er merkt ordinært driftstilskot, og resten tilskot til Senter for industrisarkiv og utviklinga av Tyssedal kraftanlegg.

I intervju i Hardanger folkeblad 5. desember, uttalar Terje Breivik: – Jeg er veldig fornøyd med å få gjennomslag for midler som NVIM har stort behov for. Dette gir betydelig bedre rammer for driften. Det blir allerede gjort en god jobb ved NVIM, men dette gir museet en ekstra trygghet, utvidet bemanning og fører til at de kan gjøre en enda bedre jobb når det gjelder å formidle en svært viktig del av den norske industrihistorien.
 

NVIM-direktør Knut Markhus seier til avisa: – Konkret så skal vi blant annet rekruttere en person til en forskerstilling. Forskning er en av oppgavene et museum bør gjøre, og nå kan vi få ny kompetanse inn.
 
Tysso I kraftstasjon og Nordlys Kraftstasjonen Tysso I og nordlyset. Foto: Dag Endre Opedal NVIM
 
 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Kraftmuseet

Norsk vasskraft- og industristadmuseum


Naustbakken 7, 5770 Tyssedal
Telefon: 53 65 00 50
post@kraftmuseet.no